tips

 

 

 

 

Tips bij storing van uw horloge

Het is verstandiger om bij een storing van een uw horloge rechtstreeks naar een horlogemaker of uurwerkhersteller te gaan waar men u goed kan voorlichten over de reparatie. Naar de juwelier gaat u als de reparatie nog binnen de aankoop-garantie is. De juwelier is een verkooppunt en geen reparatie atelier. Heel vaak gaan de reparaties van een juwelier naar een extern atelier.

Voor uw horlogereparaties bent u bij mij op het juiste adres.

Is uw kwartshorloge gestopt dan is het zaak om de batterij te laten controleren en zonodig te laten vervangen. U kunt u dit bij heel veel zaken laten doen. Als u een wat beter en ook duurder horloge heeft kunt u ook beter rechtstreeks naar een horlogemakersbedrijf gaan. Wanneer u toch naar een juwelier gaat wilt u uw horloge niet graag achterlaten, maar toch het is verstandig dit wel te doen. Als u zegt dat u er op wilt wachten moet de juwelier te gehaast de batterij van uw kostbare horloge vervangen. Beter is het horloge dan achter te laten en er op staan dat het door een horlogemaker gedaan wordt. De meeste juweliers hebben geen horlogemaker meer in loondienst. Als u uw horloge laat openen door minder ervaren handen kan er veel mis gaan. Zelfs een batterijwissel vraagt vakmanschap en doe ik graag voor u.

Vraag ook bij batterijwissel of reparatie altijd hoe de dichtheid van uw horloge is zodat u weet waar het horloge tegen kan en waar u aan toe bent.

Hieronder een Omega Constellation Manhattan waarvan vele jaren alleen maar een batterij is geplaatst zonder de pakkingen te vervangen met als resultaat dat de wijzerplaat en de wijzers zijn aangetast en natuurlijk ook het uurwerk.

Alle reden om zoals ik hierboven al aangaf uw horloge wat meer aandacht te laten geven en uiteraard kost dat ook wat meer dan alleen een nieuwe batterij.

U houdt dan wel uw kostbare horloge in goed onderhouden conditie.

Even per email een prijsopgave geven, zonder dat ik het horloge bekeken heb is NIET mogelijk.

U kunt uw horloge zelf brengen na telefonische contact of u kunt uw horloge aangetekend opsturen.